fbpx

Certificari Scrum

Românul autorizat să predea o metodă de management revoluţionară

31.01.2020

Un timişorean este singurul trainer din centrul şi sud-estul Europei Licenţiat în predarea Scrum, o metodă de management care promite ca, odată cu implementarea, să ajute la creşterea spectaculoasă a eficienţei. Metoda Scrum, susţine trainerul, duce la rezultate impresionante în orice organizaţie, cel mai mic rezultat imediat vizibil fiind dublarea productivităţii.

Cu o experienţă de 20 de ani în IT şi managementul proiectelor, timişoreanul Liviu Meseşan a devenit de curând primul trainer din centrul şi sud-estul Europei Licenţiat în Scrum, o metodă de management a proiectelor la mare căutare în SUA.

Scrum este o metodă de lucru care ajută la eliminarea factorilor care duc la ineficiență și rezultate slabe în livrarea produselor sau serviciilor de orice tip. Este parte a conceptului Agile, care presupune trecerea de la managementul pe bază de comandă şi control la încurajarea oamenilor de a lucra în echipă.

„Scrum a fost implementat pentru prima dată în anul 1993 în cadrul echipelor dezvoltatoare de software din Statele Unite. Pe parcursul anilor, şi-a dovedit utilitatea demonstrând succesul echipelor şi al organizaţiilor care l-au implementat, astfel că în acest moment este folosit la scară largă atât de către startup-uri, cât şi de către companii globale din toate domeniile de activitate cum ar fi: IT, servicii financiare şi profesionale, cercetare şi dezvoltare, automotive, electronică, consultanţă, marketing, construcţii, arhitectură, instituţii guvernamentale, sănătate, educaţie, servicii sociale”, a explicat Liviu Meseşan, autorizat chiar de către Jeff Sutherland, co-creator al Scrum.

Citeste mai mult aici: Adevarul.ro